Zernike Campus Run Bike Run

Foto's en filmpje online

phoca thumb l IMG 6198

Inmiddels zijn er op diverse websites reeds foto's gepubliceerd van de wedstrijd van gisteren. Zie de onderstaande twee links voor de foto's. Indien er nog meer foto's gepubliceerd worden zal dit ook hier aangekondigd worden. Binnenkort zullen er ook foto's op deze site komen te staan, hou hiervoor ook de homepage in de gaten. Ook op http://www.tritanium.nl/ staan reeds enkele foto's.

1) http://www.simonsfotos.nl/

2) http://www.sportfotodrenthe.nl/td.html

Ook is er een filmpje gemaakt door OOG TV, de plaatselijke omroep van Groningen. Zie onderstaande link voor dit leuke filmpje van de Cyclespeed Duathlon:

http://www.oogtv.nl/youtube/?id=9242

   

Oude Bennink en Bouma winnen Cyclespeed Duathlon

Met Mark Oude Bennink en Stefanie Bouma kreeg de 7e editie van de Cyclespeed Duathlon in Groningen haar verwachte winnaars. Beide atleten waren vanaf de start een maatje te groot voor de rest van het veld en liepen vrij makkelijk naar de overwinning.

Triatleet Oude Bennink was vooraf de grote favoriet bij de mannen. Vorig jaar was hij al de beste bij het NK duathlon en na het afmelden van titelverdediger Armand van der Smissen was hij de enige top favoriet. Gelijk na de start bleek Oude Bennink zijn favorietenrol waar te maken door weg te lopen van het veld. Op gepaste afstand waren het Remco Grasman en Anton Reijerse die als nummers 2 en 3 aan het fietsonderdeel begonnen. Tijdens het fiets- en het afsluitende looponderdeel kwam de overwinning van Oude Bennink nooit in gevaar en zo liep hij redelijk eenvoudig naar de winst.
Achter Oude Bennink was het Ben Plantinga die finishte als tweede. Door een geweldig fietsonderdeel wist Plantinga zich op te werken van de twaalfde naar de tweede positie. In de afsluitende run werd het nog even spannend maar Plantinga kon nog net de sterk lopende Reijerse voorblijven.

Bij de dames ging de winst zoals verwacht naar Stefanie Bouma. De duathlete van het organiserende GSTV Tritanium leidde de wedstrijd bij de dames van start tot finish. Na het lopen had Bouma ruim anderhalve minuut voorsprong op Saskia Elemans, met niet ver daarachter Talisa van der Fluit en Lizette van der Vegt. Op de fiets werd Bouma niet meer achterhaald en zo kon zij makkelijk naar de winst lopen. Ook de tweede plaats van Elemans kwam niet echt meer in gevaar na het fiets onderdeel. De derde plaats bij de dames was voor de sterk fietsende Van der Vegt.

Tijdens de Cyclespeed Duathlon werd tevens gestreden om de Nationale titels voor studenten. Bij de heren was hier wederom winst voor de pas afgestudeerde Mark Oude Bennink. Tweede student was Anton Reijerse, voor Alexander Picard op de derde plaats. De snelste vrouwelijke studente was Talisa van der Fluit, voor Ingrid Tempert en Marlies Groenewold.

Heren
1 Mark Oude Bennink 54:10
2 Ben Plantinga 55:39
3 Anton Reijerse 55:44
4 Alexander Picard 56:32
5 Roland Besselink 56:48
6 Caimin Stevens 57:11

Dames
1 Stefanie Bouma 1:01:19
2 Saskia Elemans 1:03:12
3 Lizette van der Vegt 1:03:45
4 Talisa van der Fluit 1:05:11
5 Ingrid Tempert 1:06:33
6 Marlies Groenewold 1:08:14

http://duathlon.tritanium.nl

   

Voorbeschouwing Cyclespeed Duathlon 2012

Aanstaande zondag zal de Cyclespeed Duathlon plaatsvinden op en rond het zernike-complex in Groningen. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de wedstrijdcommissie van GSTV Tritanium, die de laatste tijd druk is geweest met alle voorbereidingen om er zondag een mooie dag van te maken. Het Willem-Alexander Sportcentrum zal zondag als uitvalslocatie dienen, waar u zich kunt omkleden en douchen. Zondag zal het ongeveer 22 graden worden in Groningen en zal het zonnetje zich regelmatig laten zien. Kortom, niets staat in de weg om er een fantastische dag van te maken!

Kinder-serie
De kinderen zullen zondag het spits afbijten tijdens de Cyclespeed Duathlon. Zij starten om 13.00 uur, en kunnen elke aanmoediging goed gebruiken! Voor elke deelne(e)m(st)er aan deze afstand zal er een prijs worden uitgereikt, voordat de Sprint afstand om 14.00 uur start.

Vrouwenrace
Bij de dames zal er met name gekeken worden naar Stefanie Bouma, lid van GSTV Tritanium en op het laatste WK Duathlon wist zij op zeer knappe wijze een 4e plek te behalen. Het is echter de vraag of zij voldoende hersteld is van haar overwinning bij NK 10 kilometer op de baan, dat donderdag 17 mei werd gehouden. Dit biedt wellicht mogelijkheden voor andere dames om het haar lastig te maken. Misschien trekken de gezusters Lizette en Marieke van der Vegt wel samen op tijdens de wedstrijd, om bijvoorbeeld met het fietsen het vuur aan de schenen van Bouma te leggen. Verder dienen Tallissa van der Fluit en Ingrid Tempert in de gaten te worden gehouden voor een hoge notering.

Herenrace
De organisatie is zeer verheugd dat bij de mannen de Nederlands Kampioen duathlon Mark Oude Bennink aan de start staat. Oude Bennink is oud-lid van GSTV Tritanium, en kent het parcours dan ook als zijn broekzak. Grootste concurrent van Oude Bennink zal waarschijnlijk Armand van der Smissen zijn, die het altijd goed doet in Groningen getuige zijn drie opeenvolgende overwinningen in even zoveel jaar tijdens de Cyclespeed Duathlon. Daarnaast kan Ben Plantinga misschien net als vorig voor een verrassing zorgen, door tijdens het fietsen het gas weer goed open te trekken. Ook zal rekening gehouden moeten worden met Roland Besselink, winnaar in 2008 van de Cyclespeed Duathlon. Andere snelle mannen aan de start zijn Alexander Picard, Erik van der Heijden en Ben van Oeveren.

NSK-serie
Binnen de Cyclespeed Duathlon zal er gestreden worden om de titels van Nederlands Studenten Kampioen bij de dames en heren. Bij de heren is Mark Oude Bennink de te kloppen man. Alexander Picard, vorig jaar winnaar van het NSK, Bert van Veen en Erik van der Heijden zullen zijn grootste concurrenten zijn. Bij de dames zijn Marieke van der Vegt en Ingrid Tempert de grote favoriete om Ruth van der Meijden op te volgen als Nederlands Studenten Kampioen duathlon. 

   

Voorinschrijving gesloten

De voorinschrijving is inmiddels gesloten. Er zijn nog enkele startplekken beschikbaar bij de nainschrijving op zondagochtend. Wil je hierop aanspraak maken, kom dan op tijd om teleurstelling te voorkomen. Zeker gezien de afgelasting van de Triathlon in Veendam van aankomende zaterdag. Mogelijk willen de mensen die deze wedstrijd op hun agenda hebben staan ook nog in Groningen meedoen.

   

Pagina 6 van 12