Zernike Campus Run Bike Run

Foto's online

Ondertussen staan er op meerdere plaatsen foto's online. Via onderstaande links kunt u deze foto's benaderen.

Foto's gemaakt door Sport Fotografie Drenthe (Selectie)

Foto's gemaakt door Sport Fotografie Drenthe (volledige set via SFD Site)

Foto's gemaakt door Hilde van GVAV Rapiditas

Foto's van de prijsuitreiking

Heb je ook nog foto's gemaakt en online geplaatst, geef het dan door zodat wij deze ook kunnen vermelden op deze website.

   

Nieuwsupdate 23 Mei

De uitslagen van de wedstrijd zijn online geplaatst. U kunt ze vinden onder het kopje Deelname / Uitslagen. U kunt ook deze link volgen.

Als gevolg van de harde windstoten heeft de elektronische tijdwaarneming helaas onderbrekingen gehad in de geregistreerde tijden. In de uitslagen hebben we dan ook zowel elektronische als handgeklokte tijden opgenomen. Van zowel de eerste run, als de fietstijd + de wissels zijn alle tijden geregistreerd. De tijdwaarneming op de finishlijn heeft echter niet alle tijden geregistreerd. In de uitslagen zijn deze tijden met een * gemarkeerd.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben over de uitslagen of het evenement, u kunt ons bereiken door een mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

We willen alle deelnemers, verkeersregelaars, vrijwilligers en toeschouwers bedanken voor het mogelijk maken van een geweldig evenement. Zodra wij foto's hebben van de wedstrijd zullen we deze online plaatsen. Hou hiervoor de website in de gaten.

   

Armand van der Smissen en Ruth van der Meijden winnen Cyclespeed Duathlon Groningen

Onder stormachtige omstandigheden hebben Armand van der Smissen en Ruth van der Meijden de Cyclespeed Duathlon in Groningen op hun naam geschreven.

Van der Smissen, al twee keer eerder winnaar van het evenement, moest tijdens de eerste run van 5 kilometer Wouter Kegge nog voor zich dulden. Met een achterstand van 19 seconden stapte hij op de fiets om de achtervolging in te zetten. Kegge en Van der Smissen gingen redelijk gelijk op, maar hadden geen rekening gehouden met een ontketende Ben Plantinga, die rap naderbij kwam. Plantinga ging hen in de tweede fietsronde voorbij en begon met ongeveer 20 seconden voorsprong aan de laatste run van 2,5 kilometer. Van der Smissen haalde hem tijdens het lopen echter weer bij en moest nog flink aanzetten om de uiteindelijke nummer 2, Wouter Kegge, achter zich te houden. Van der Smissen won de wedstrijd uiteindelijk met slechts 5 seconden voorsprong, Ben Plantinga finishte als derde.

Bij de dames nam Stefanie Bouma in de eerste run de leiding. Met ongeveer 8 seconden voorsprong ging zij de wisselzone in, maar verloor hier kostbare secondes op de nummer 2, Ruth van der Meijden. De dames stapten praktisch tegelijk op de fiets, waarop Van der Meijen al snel uitliep op Bouma, die het zwaar had op het winderige parcours. In de tweede fietsronde schoof May Kerstens op van de derde naar de tweede plaats en stond deze in de laatste run niet meer af, ondanks het feit dat Bouma een goede tweede looptijd optekende. Ruth van der Meijden won de wedstrijd uiteindelijk met bijna een minuut voorsprong op Kerstens.

   

Voorbeschouwing en programmaboekje

Net als voorgaande jaren staan er ook bij deze editie van de Cyclespeed Duathlon in Groningen weer toppers aan de start. De inschrijving is inmiddels gesloten en bij de dames zal komende zondag het complete podium van het NK van afgelopen september aanwezig zijn. Ruth van der Meijden, Stefanie Bouma en May Kerstens hebben toegezegd naar Groningen te komen. Stefanie Bouma zal er als winnares van vorig jaar alles aan doen om in eigen huis de titel te verdedigen.

Bij de heren zijn Armand van der Smissen (Nederlands Kampioen en winnaar van vorige twee edities) en Wouter Kegge de grote favorieten. Daarnaast zullen de nummers 6 en 7 van het NK, John van der Vlies en Roland Besselink zich mengen in de strijd. Ook Maikel Zuijderhoudt, Wardie van Wouw en de jonge Kevin Lek zijn atleten om rekening mee te houden.

Het programmaboekje voor de wedstrijd is nu beschikbaar. Hierin staat alle informatie welke u nodig heeft om goed voorbereid aan de wedstrijd te beginnen. Daarnaast zijn de startnummer toebedeeld en te vinden onder het kopje deelnemersveld.

Download programmaboekje

   

Pagina 9 van 12