Zernike Campus Run Bike Run

Duathlon clinics succes!

Afgelopen zaterdag vond de 2e Duathlon clinic plaats in aanloop naar de Cyclespeed Duathlon. Deze clinics maken deel uit van een samenwerking tussen de organisatie van de duathlon en Judo- en Fitnesscentrum Dijkmansport.

De 2e bijeenkomst stond in het teken van de regels tijdens een duathlon en de wissels. Voor de beginnende duatleten kwamen er veel bruikbare tips langs, handig voor komend weekend. Na het theorie gedeelte vertrok de groep vanaf Dijkmansport richting Kardinge, voor een wissel training. Na de laatste tips en een goed voorbeeld, hebben de deelnemers goed kunnen oefenen op de wissels. Dat beloofd wat voor komende zondag!

   

Nieuwsupdate 11 Mei

Parcours

Bij de kaartjes van het parcours stond een fout, dit is nu verbeterd. Voor de duidelijkheid: Er zijn eerst 4 loopronden, hierna 2 fietsronden en daarna 2 loopronden.

Sluiting inschrijving

De inschrijving sluit op woensdag 18 mei.

Clinic

Komende zaterdag organiseren we in samenwerking met Dijkmansport de tweede duathlon clinic.

In deze clinic worden de regels van een duathlon besproken, wordt het wedstrijdelement belicht en zal er aandacht besteed worden aan het vierde onderdeel, de wissel.
Aangezien dit vierde onderdeel ook te trainen is, zullen we aansluitend een wisseltraining organiseren. Vanaf Dijkmansport vertrekken we naar Kardinge om daar een training te organiseren. Neem dus in ieder geval je fiets/helm/loopschoenen mee.

De middag start om 13:00 bij Dijkmansport te Groningen en zal naar verwachting tot 15:00 duren.
Opgeven kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

   

Trainingsschema + clinic

Als gevolg van de samenwerking met Dijkmansport Groningen kunnen wij twee trainingsschema's presenteren om je voor te bereiden voor de Cyclespeed Duathlon. Henk Jan Dolsma, die zowel bij Tritanium als Dijkmansport trainer is, heeft de schema's gemaakt.

Voor zowel beginners als gevorderden is een schema te verkrijgen. Met deze schema's heb je een goede voorbereiding om aan de start van de wedstrijden te verschijnen.

Beginnersschema

Gevorderdenschema

Wil je verdere ondersteuning middels hardlooplessen of spinninglessen, neem dan een kijkje bij Dijkmansport om te kijken wat ze voor je kunnen betekenen.

Clinic

Bij Dijkmansport zal op 1 mei en op 14 mei een clinic worden georganiseerd voor alle deelnemers en geïnteresseerden. Hou deze website in de gaten voor de invulling van deze clinics.

   

Inschrijving 2011 geopend

De inschrijving van de Cyclespeed Duathlon is geopend. De wedstrijd zal op zondag 22 mei 2011 plaats vinden. Inschrijving kan hier.

De Cyclespeed Duathlon maakt deel uit van de volgende NTB-circuits:

De aanvraagprocedure om dit jaar wederom het Nederlands Studenten Kampioenschap te organiseren loopt nog. Wilt u deelnemen aan deze

wedstrijd, schrijft u zich dan nog niet in. Mochten we het NSK organiseren zal hiervoor een aparte categorie komen om in te schrijven.

Zodra er meer informatie beschikbaar is zal deze online verschijnen.

Tot 22 mei!

   

Pagina 10 van 12