Wedstrijdverslag 2016

WEDSTRIJDVERSLAG ZERNIKE CAMPUS RUN BIKE RUN

 

Ook dit jaar is de Zernike Campus Run Bike Run weer een succes geworden, mede door het mooie weer en de schitterende locatie bij de Energybarn! Daardoor konden topprestaties geleverd worden door alle atleten.

De jeugd mocht om 12 uur de spits afbijten. 0,5km lopen, 5km fietsen en tot slot weer 0,5 km hardlopen. Een aantal enthousiaste jongelingen maakten er een mooie en spannende wedstrijd van. Uiteindelijk bleek Lucas Jansen de snelste van allemaal. Hij wist de wedstrijd op zijn naam te schrijven in een tijd van 15:09. Bij de meisjes was het tot na het fiets onderdeel niet zeker wie er zou gaan winnen. Robin Prent bleek tijdens het tweede looponderdeel het meeste over te hebben. Ze zegevierde in 15:42. Ook alle andere deelnemers wisten erg snelle tijden neer te zetten, daar mogen ze trots op zijn!

 

rbr2016 start tn

 

Na de jeugd was het de beurt aan de volwassenen voor een sprintserie (5-20-2,5km). Tijdens het lopen ontstond er een kopgroep van een man of 5, met de grote kanshebbers voor de zege erbij. Tijdens het fietsen werd het al snel duidelijk dat er geen maat stond op Coen de Wit. Hij wist een grote voorsprong bij elkaar te fietsen en die kwam niet meer in gevaar tijdens de tweede run. Zijn tijd: 53:38. Daarachter wist Armand van der Smissen, die met achterstand begon aan het fietsen, zich naar voren te werken. Het lukte hem om met een eindsprint de 2e plek veilig te stellen. Joep Staps werd daardoor 3e, maar wel de winnaar van het Nederlands Studenten Kampioenschap.

 

rbr2016 mannen tn

 

Bij de vrouwen was het minder spannend. Vanaf de start nam Stefanie Dolsma de kop, om die niet meer af te staan. Daarachter was er wel een duel om plaats 2. Machteld Mulder en Anouk Trooster begonnen tegelijk aan het fietsen. Daar wist Machteld tijd te winnen en ook tijdens de tweede run hield ze dat vast. Achter deze dames streed Fenna Heijnen, van de organiserende vereniging Tritanium. Zij was de eerste studente die de finish passeerde, dus mag ze zichzelf dit jaar Nederlands Studentenkampioen Duathlon noemen.

 

rbr2016 vrouwen tn

 

Al met al een geslaagde dag. Er werden veel goede prestaties geleverd, ieder op zijn eigen niveau. Wij willen alle deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers bedanken voor hun inzet en enthousiasme tijdens de wedstrijd en wij hopen jullie terug te zien in 2017!

 

rbr2016 sfeer tn

 

Voor veel meer foto's zie de website van de fotograaf: 

Herman Groenbroekwww.greenpants.net